Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна,

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна,
Коментари Харесай

Осъдиха Ангел, който заедно с Благовест преби и ограби мераклия за секс край Варна

 Варненският областен съд утвърди съглашение,  реализирано сред Окръжна прокуратура- Варна,  30-годишния Ангел А., съучастника му 38-годишният Благовест А. и потърпевшия от осъществения от тях обир. Престъплението е било съпроводено със междинна телесна повреда 

Делото за осъщественото закононарушение се гледа от Варненския областен съд. Обвинението по отношение на двамата е, че на 14 декември 2019 година Благовест А. уговорил своя позната да се свърже с Редван Ч., за който знаел че си търси жена за полови контакти. Предоставил й карта за мобилен телефон, дал й указания и я предиздвикал да позвъни на набелязаната жертва, с цел да се уговорят за среща.

След като мъжът взел дамата и излезли отвън село Гроздьово в посока местността Шерба, той бил проследен от Благовест А. и Ангел А., който карал. След като джипът на жертвата спрял, двамата подсъдими отворили по едно и също време двете задни порти. Свидетелката била изведена от колата, а Благовест, който носел железна водопроводна тръба почнал да нанасят удари на Редван, което довело до строшаване на крайници му. Издърпали със мощ ключовете на джипа, мобилния телефон и наличните 1200 лв.. За Благовест, закононарушението, в което е упрекнат е осъществено в изискванията на рисков рецидив.  Той дал част от откраднатите пари на съучастника си Ангел.

В хода на правосъдното разследване 30-годишният Ангел изиска подписване на съглашение. Пред правосъдният състав съобщи, че признава виновността си, подписал го е непринудено и е наясно с следствията. Защитата му посочи, че той е съдействал на следствието и е възстановил вредите в размер на 1662,16 лв. на потърпевшото лице в резултат на закононарушението.

След като прегледа импортираното съглашение, Варненският областен съд реши, че същото не опонира на закона и морала и следва да бъде утвърдено.

Ангел. А. одобри да търпи наказване 3 години " отнемане от независимост “ с 5 година изпитателен период.

Възпитателните грижи през изпитателния период се разпореждат на районния контрольор при районно управление (на МВР) – Провадия.

Постановеният правосъден акт е финален и има последствията на влезнала в действие присъда.

Съдебното разследване по отношение на другия обвиняем Благовест А. продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР